TVANGSRETURNERT: Emil André Erstad, Eilev Hegstad og Rode Skullerud ble nektet innreise til Hviterussland. Foto: KrFU
TVANGSRETURNERT: Emil André Erstad, Eilev Hegstad og Rode Skullerud ble nektet innreise til Hviterussland. Foto: KrFUVis mer

KrF-ungdommer kastet ut av Hviterussland

Ble nektet visum på flyplassen og tvangsreturnert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En delegasjon på tre ungdommer fra KrFU ble fredag nektet visum på flyplassen i Minsk, og tvangsreturnert.

- Vi fikk ingen forklaring på hvorfor vi ble stengt ute, sier internasjonal nestleder i KrFU, Eilev Hegstad i en pressemelding.

Delegasjonen besto av internasjonal nestleder i KrFU, Eilev Hegstad og fylkeslederne i Hordaland KrFU og Vestfold KrFU, Emil André Erstad og Rode Skullerud.

- Ubehagelig Først ble de tre KrFU-erne nektet visum av hviterussiske myndigheter på flyplassen i Minsk. De ble deretter fratatt passene sine, og forespeilet 18 timer uten mat i en kald transitthall på Hviterusslands hovedflyplass.

De betalte også 270 euro for visum de ikke fikk.

- Det var en ubehagelig opplevelse, og vakten som holdt oppsyn med oss snakket ikke engelsk og gav oss lite informasjon, sier Emil André Erstad, fylkesleder i Hordaland KrFU.

De tre ungdommene fra KrFU skulle til Hviterussland for delta på seminar med kristendemokratiske opposisjonelle ungdommer.

Fløy til Riga De unge KrFU-erne prøvde umiddelbart å få kontakt med KrF i Norge, som igjen formidlet kontakt med ambassaden i Kiev og Utenriksdepartementet.

De tre fikk dermed ordnet med billetter til Riga i nabolandet Latvia i går kveld.

- Vi er glad for hjelpen vi fikk av norske myndigheter, som gjorde at vi slapp å tilbringe natten på flyplassen i Minsk, sier Rode Skullerud, fylkesleder i Vestfold KrFU.

(NTB/Dagbladet)