KrF ut mot Høyres avvikling av pappaperm

Kristelig Folkeparti mener det kan bli vanskelig å samarbeide med Høyre etter at partiet vedtok at de vil fjerne pappapermisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Høyres landsmøte vedtok fredag at pappakvoten på ti uker ved fødsel skal fjernes og at det må være opp til den enkelte familie å fordele foreldrepermisjonen.

KrFs familiepolitiske talsmann Øyvind Håbrekke er dypt skuffet over Høyre:

- Det er et uendelig naivt og korttenkt vedtak. Det er slik i dag at det er mange fedre som ønsker å ta ut permisjon, men som møter skepsis og negative holdninger på arbeidsplassen sin. Det er ikke noen tvil om at dette vedtaket øker avstanden mellom KrF og Høyre i familiepolitikken, sier han til NRK.

Også fra opposisjonspartiene blir Høyres vedtak refset.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) frykter for likestillingsarbeidet dersom vedtaket blir en realitet.

- Det forslaget er et alvorlig angrep på fedre sine rettigheter og vil sette likestillingen i Norge minst 20 år tilbake i tid, sier Lysbakken.

Også statsminister Jens Stoltenberg (Ap) slår ring om dagens ordning.

- Det er bra at vi har en premiering av dem som bidrar til en noe mer lik fordeling av permisjonen. Det gjør det lettere for ikke minst fedre å si til sine arbeidsgivere, at de skal være hjemme med barna når de er små, sier Stoltenberg.

Statsministeren sier at det er mindre likestilling i familier i land som ikke har en egen pappapermisjon.

(NTB)