Krf-velgerne omfavner Høyre

Krf-velgerne synes Høyre er et godt andre alternativ, mens Krf er populær blant Senterparti-velgerne.

VELGERNE VIL HA HØYRE: Krf sine velgere har så langt i 2012 gått for Høyre som et godt andre alternativ, hvis de skulle stemt på et annet parti. Også de tillitsvalgte i Krf er mest positiv tilHøyre. Det overasker ikke leder i Kristelig Folkeparti, Knut Arild Hareide.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
VELGERNE VIL HA HØYRE: Krf sine velgere har så langt i 2012 gått for Høyre som et godt andre alternativ, hvis de skulle stemt på et annet parti. Også de tillitsvalgte i Krf er mest positiv tilHøyre. Det overasker ikke leder i Kristelig Folkeparti, Knut Arild Hareide. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det viser partibarometerene fra 2012, som er basert på tilsammen 4000 intervjuer. Som oftest er Høyre andreplasskandidaten til krf-velgerne, noe som stemmer bra med hvilket parti de tillitsvalgte i Krf vil samarbeide med. I går skrev Dagbladet at 85 prosent av de tillitsvalgte i Krf svarer et rungende ja til regjeringssamarbeid med Høyre.

Sp-velger liker Krf Senterpartiets velgere er de som oftest ser Krf som et godt andrealternativ. Selv om sentrumspartiene er attraktive samarbeidspartnere for Krf, mener partiledeler Knut Arild Hareide at det er usansynlig at sp og Krf sitter i samme regjering med det første.

- Jens har vært ganske tydelig på at den sittende regjeringen ønsker å fortsette samarbeidet. Det er klargjørende for Krf, sier Hareide til Dagbladet.

Han har også bitt seg merke i at det har vært mye støy innad i den sittende regjeringen.

- Statsministeren har til og med måtte be om at regjeringspartiene er snille med hverandre. Det sier litt om de interne konfliktene i den rødgrønne regjeringen vi når har hatt i sju år.

Krf-lederen legger til at han opplever den sittende regjeringen som arrogant overfor Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer