Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrF: Vi vipper mellom kritikk og mistillit

Kan gå for å kaste justis- og beredskapsministeren.

 Kritiske:  Hans Fredrik  Grøvan (Krf) og Abid Q. Raja (V) t.v har vært kritiske til landets håndtering av asylbarn. Nå vurderer de et eventuelt mistillitsforslag mot Anders Anundsen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kritiske: Hans Fredrik Grøvan (Krf) og Abid Q. Raja (V) t.v har vært kritiske til landets håndtering av asylbarn. Nå vurderer de et eventuelt mistillitsforslag mot Anders Anundsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i dag skrev Dagsavisen at Arbeiderpartiet, sammen med SV og SP, kom til å gå for et mistillitsforslag mot Anders Anundsen(Frp). Nå vurderer Krf og Venstre det samme foran morgendagens møte på Stortinget.

- Vi mener at Anundsen har opptrådt på en kritikkverdig måte som minister. Det er særlig økningen av hjemsendte asylbarn til Afghanistan vi reagerer på, samtidig som flere varslede politiske endringer ikke har blitt gjennomført, sier Hans Fredrik Grøvan(Krf) i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Han sier også at kommunikasjonen mellom Anundsen og regjeringsstøttepartiene har vært for dårlig. Grøvan reagerer særlig på at han og andre har fått vite om ting gjennom pressen, og ikke via regjeringen.

Nå vil han og resten av Krf debattere om de ønsker å gå inn for en skriftlig kritikk eller et mistillitsforslag.

- Har dere hatt noen dialog med noen andre partier i forkant av morgendagens møte?
- Ikke noen andre enn Venstre, sier Grøvan og understreker at Aps eventuelle ja ikke vil ha noe å si for deres egen vurdering av saken.

Venstre og Abid Raja ønsker ikke å kommentere hvordan de stiller seg foran morgendagens møte.
- Vi avgjør i morgen, sier Raja om Anundsens skjebne.

Heller ikke Arbeiderpartiets Jette Christensen ønsker å fortelle noe om hvordan de står foran morgendagen. Hun omtaler forøvrig Dagsavisens artikkel som spekulasjoner.
- Vi behandler dette i gruppemøtet og vil holde fremdriftsplanen til komitéen, sier hun på vei inn til dagens komitémøte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media