KrF vil avlyse kampen mot homoekteskap

Kristelig Folkeparti vil i stedet erstatte dagens ekteskapslov med en ny samlivsordning.

SNUR I SAMLIVSDEBATTEN: Dagrun Eriksen, nestleder i KrF og leder for programkomiteen, sier KrF nå vil avlyse kampen mot homoekteskap. De vil i stedet erstatte dagens ekteskapslov med en ny samlivsordning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SNUR I SAMLIVSDEBATTEN: Dagrun Eriksen, nestleder i KrF og leder for programkomiteen, sier KrF nå vil avlyse kampen mot homoekteskap. De vil i stedet erstatte dagens ekteskapslov med en ny samlivsordning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kristelig Folkepartis programkomité vil ikke lenger at ekteskapet kun skal være forbeholdt mann og kvinne, slik partiet tidligere har ment.

Dermed kan det ligge an til en samlivspolitisk revolusjon i KrF-sammenheng. For første gang sier partiet spesifikt at ekteskapet ikke skal være en ordning forbeholdt mann og kvinne.

- Vi ønsker å sikre to voksne mennesker mulighet til å regulere sitt liv juridisk, sier Dagrun Eriksen, som er programkomiteens leder og nestleder i partiet til VG.

Samlivslov Kristelig Folkeparti vil i stedet erstatte dagens ekteskapslov med en ny samlivsordning.

- Vi må forholde oss til det politiske landskapet slik det faktisk er. Vi kunne sagt at vi står ved det gamle, gått ned med flagget til topps og latt saken være, sier Dagrun Eriksen til Vårt Land.

En av grunnene til at KrF-komiteen ønsker å erstatte dagens ekteskapslov med en samlivslov, er at trossamfunn ikke skal bli overkjørt.

- Det er viktig for oss at trosfriheten ivaretas. Derfor ønsker vi å utrede en type samlivslov som regulerer voksne menneskers samliv, men som samtidig gir trossamfunn mulighet til å definere samlivet ekteskap, på den måten de mener er riktig ut ifra sitt standpunkt, sier Eriksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer