KrF vil endre sukkeravgiften

Sjokoladefabrikk sliter etter at avgiften ble innført.

VIL ENDRE: Krfs finanspolitiske talsperson Kjell Ingolf Ropstad bekrefter at partiet vil endre sukkeravgiften. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
VIL ENDRE: Krfs finanspolitiske talsperson Kjell Ingolf Ropstad bekrefter at partiet vil endre sukkeravgiften. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kristelig Folkeparti vil i forbindelse med behandlingen av revidert budsjett kreve en utredning for å endre sukkeravgiften på drikkevarer.

Det bekrefter partiets finanspolitiske talsperson Kjell Ingolf Ropstad til VG.

- Vi ønsker å målrette avgiften bedre, hvor det blir lav avgift på vann tilsatt smak og brus med lavt sukkernivå og høy avgift på brus med høyt sukkerinnhold, sier Ropstad.

Han peker på at en slik differensiert avgift er innført i Storbritannia, Finland og i Irland.

- Vi er usikker på effektene og vil vektlegge at dette må konsekvensutredes. Irland er en øy uten grensehandel og ikke sammenlignbar. Problemet er det høye avgiftsnivået og at alle økninger over tid på ulike avgifter, samlet gir en heftig vridning til grensehandel, sier Petter Nome, administrerende direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen.

- Ikke godt for noen

I Sandefjord har Hval sjokoladefabrikk sett seg nødt til å permittere en tredel av staben på grunn av sukkeravgiften, opplyser fabrikksjef Rune Forsberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer