Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrF vil forby røyking på offentlige steder

Kristelig Folkeparti vil fremme et forslag som vil gjøre det forbudt å røyke flere offentlige steder utendørs.

ØNSKER FORBUD: Kristelig Folkeparti vil fremme et forslag som vil gjøre det forbudt å røyke flere offentlige steder utendørs. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ØNSKER FORBUD: Kristelig Folkeparti vil fremme et forslag som vil gjøre det forbudt å røyke flere offentlige steder utendørs. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi opplever at mange tar kontakt fordi de i sommerhalvåret sliter med å være ute enkelte steder fordi det går utover helsen deres, sier Olaug Bollestad, nestleder i KrF og leder i Stortingets helsekomité, til NRK.

Partiet vil derfor komme med et forslag til lovendring som gjør at man også kan ha røykeforbud på de mest strategiske plassene hvor folk oppholder seg.

KrF fremmer sitt forslag i Stortinget torsdag eller mandag neste uke.

Bollestad sier hun er forberedt på at forslaget kan virke provoserende for røykere, men at de som sliter med helsen må komme foran.

– Vi ønsker å lage områder sånn at alle kan være trygge på at de ikke blir eksponert for røyk. Dette vil være en god sak for Helse-Norge, det er god forebygging, og det er god helsepolitikk, sier hun.

Sveriges sosialminister Annika Strandhäll (S) la i vinter fram et forslag der hun går inn for røykeforbud på allmenne møtesteder som uteserveringer, holdeplasser og lekeplasser. Regjeringen i landet har som mål at Sverige skal være røykfritt i 2025.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!