VIL UTSETTE: KrF vil ha de andre partiene med på en budsjettfinte som forskyver ekstraregningen for nye kvoteflyktninger fra forsommeren til nærmere jul. Onsdag fortsatte Syria-forhandlingene på Stortinget. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VIL UTSETTE: KrF vil ha de andre partiene med på en budsjettfinte som forskyver ekstraregningen for nye kvoteflyktninger fra forsommeren til nærmere jul. Onsdag fortsatte Syria-forhandlingene på Stortinget. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

KrF vil ha de andre med på en «budsjettfinte» for å utsette Syria-regningen

Nærmere jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF vil ha de andre partiene med på en budsjettfinte som forskyver ekstraregningen for nye kvoteflyktninger fra forsommeren til nærmere jul. Onsdag fortsatte Syria-forhandlingene på Stortinget.

- Det er naturlig at dette tas i siste justering av budsjettet for inneværende år, altså ved salderingen. For vi vet ikke nå hva det blir enighet om eller hva kostnadene blir, sier KrFs finanspolitiske talsperson Hans Olav Syversen til NTB.

Siden parlamentarisk leder Knut Arild Hareide er i foreldrepermisjon, så forhandler Syversen både om Syria-flyktninger og revidert nasjonalbudsjett på vegne av KrF. Han mener mye taler for å holde disse forhandlingene atskilt.

Fremskrittspartiets parlamentariske leder Harald Tom Nesvik utelukker ikke at en ekstra Syria-regning, som regjeringspartiene i utgangspunktet ikke ønsker, kan bli utsatt til salderingen ved juletider.

- Det er iallfall enkelte gode grunner til å holde disse samtalene utenom forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett, sier Nesvik til NTB.

Det er ikke ventet at de parlamentariske lederne vil bli enige om en forhandlingsløsning om Syria-flyktningene med det aller første.

(NTB)