KrF vil ha foreldelsesfrist i statsborgerskapssaker

- Vi har ikke landet på et bestemt antall år.

STATSBORGERSKAP: KrF opplyste i dag at de vil støtte forslaget om at domstolene skal frata statsborgerskap, i stedet for UDI. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STATSBORGERSKAP: KrF opplyste i dag at de vil støtte forslaget om at domstolene skal frata statsborgerskap, i stedet for UDI. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

KrF vil ha foreldelsesfrist for juks i statsborgerskapssaker. SV er med, mens Arbeiderpartiet er avventende.Onsdag ble det klart at KrF sørger for flertall på Stortinget om at domstolene skal prøve saken dersom noen står i fare for å miste statsborgerskapet. Dermed blir det slutt på at Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda kan gjøre slike vedtak alene.

Men partiet gikk lenger da de diskuterte saken på sitt gruppemøte og ønsker også at det skal settes en foreldelsesfrist i slike saker.

Etter lang botid i landet skal man ikke lenger risikere å miste statsborgerskapet, selv om det blir avslørt at man løy i søknaden.

- Vi har ikke landet på et bestemt antall år, men ønsker en utredning for å se på foreldelsesfrist, sier partileder Knut Arild Hareide.

Gjelder i straffesaker

Spørsmålet har fått stor oppmerksomhet de siste dagene etter at den 30 år gamle bioingeniøren Mahad Abib Mahamud på nytt sto fram med sin historie.

Han er fratatt statsborgerskapet fordi norske myndigheter mener han som 14-åring snakket usant om sitt egentlige hjemland da han søkte asyl og senere fikk norsk statsborgerskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer