KrF vil ha mer fleksibel skolestart

KrF-utvalg foreslår at foreldre skal kunne ta ut førsteklassingen så mye de ønsker fra skolen - akkurat som i barnehagen. Det skal gjøre overgangen fra barnehage til skole lettere.

MYKERE OVERGANG: Ida Lindtveit Røse (KrF) ønsker at førsteklassinger kan få en lettere overgang til skolehverdagen. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet
MYKERE OVERGANG: Ida Lindtveit Røse (KrF) ønsker at førsteklassinger kan få en lettere overgang til skolehverdagen. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ønsker å gjøre hverdagen mer fleksibel for foreldrene og få til en lettere overgang mellom barnehage og skole for barna og minske læringspresset i første klasse. Derfor ønsker vi at foreldrene skal kunne ta fri for barnet også hvis det ikke er sykdom, sier Ida Lindtveit Røse.

Røse leder KrFs oppvekstutvalg og foreslår å tillate fridager utenfor skolens ferier det første skoleåret, slik som det er i barnehagen.

- Hvor mange dager kan foreldrene ta førsteklassingen ut av skolen?

- Man kunne diskutert en kvote, men jeg mener det er feil fokus. Jeg mener man må ha tillit til foreldrenes vurderingsevne. Dersom det blir høyt fravær må man ha en god dialog mellom skole og hjem for å sikre at barnet får undervisning. Dette er en ekstra mulighet til å ta fri, sier Røse.

Alle foreldre har en plikt ifølge loven å sørge for at barnet får opplæring. Foreldre kan velge mellom skole og hjemmeundervisning, men har man først valgt skole må man ha gyldig fravær for å være borte.

Her vil Røse og utvalget gi foreldrene større fleksibilitet det første skoleåret ved at førsteklassingene kan være hjemme uten å være syke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer