KrF vil innføre norskkrav til imamer

Dagfinn Høybråten mener kravet vil gi mer åpenhet og tillit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partileder Dagfinn Høybråten i Kristelig Folkeparti (KrF) vil at Norge skal innføre et krav om at imamer og andre menighetsledere som kommer til Norge må lære seg norsk.

- Vi snakker om åndelige ledere som i mange tilfeller har stor innflytelse i forhold til sine medlemmer, sier Høybråten.

Han har denne uken drøftet erfaringer med lederen for det muslimske rådet for religiøs og etnisk forsoning i Storbritannia, dr. Abduljalil Sajid, etter at det ble innført en lignende ordning der.

- Et slikt krav kan bidra til større grad av åpenhet og tillit mellom trossamfunn og samfunnet generelt. Et krav må følges av et tilbud fra det offentliges side om opplæring i norsk språk og samfunnsforhold, sier KrF-lederen.

Mye tyder på at forslaget vil få i det minste delvis gehør hos arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap). Da han i forrige måned opprettet et eget diskusjonsforum med ledende norske imamer, var nettopp manglende språkkunnskaper ett av temaene som ble brakt på bane.

- Det er på det rene at ordningene med språkundervisning ikke fungerer. Man har i dag plikt til 300 timer med norskundervisning, og rett til ytterligere 2.700 timer - men må betale hele regningen selv, sa Hanssen til NTB i november.

(NTB)

KAN FÅ GEHØR HOS AP: KrFs forslag om norskkrav for menighetsledere kan få gjennomslag. Foto: SCANPIX
KAN FÅ GEHØR HOS AP: KrFs forslag om norskkrav for menighetsledere kan få gjennomslag. Foto: SCANPIX Vis mer