NEI TIL KUTT: KrF-nestleder og finanspolitisk talsperson Kjell Ingolf Ropstad har ingen sans for forslaget fra regjeringen om kutt i dagpengene til arbeidsledige. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NEI TIL KUTT: KrF-nestleder og finanspolitisk talsperson Kjell Ingolf Ropstad har ingen sans for forslaget fra regjeringen om kutt i dagpengene til arbeidsledige. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Statsbudsjettet 2018

KrF vil kjempe mot dagpengekutt

- Dette kuttet vil bare føre til at mennesker som allerede er i en vanskelig situasjon, vil få det enda vanskeligere, sier Kjell Ingolf Ropstad, som sier partiet vil kjempe imot kutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF sier nei til regjeringens forslag om dagpengekutt. Finanspolitisk talsperson Kjell Ingolf Ropstad vil prioritere saken i budsjettforhandlingene.

- Dette kuttet vil bare føre til at mennesker som allerede er i en vanskelig situasjon, vil få det enda vanskeligere, sier Ropstad til NRK.

- Vi vil ikke gå inn i forhandlingene med ultimatum, men dette blir en veldig viktig sak for KrF, fortsetter han.

I statsbudsjettet foreslår regjeringen å stramme inn reglene for dagpenger ved at det heretter ikke skal være mulig å samle opp inntjening over tre år for å komme over inntektsgrensen som kvalifiserer til dagpenger.

LO er blant dem som har reagert på forslaget.

- Det er en misforstått oppfatning blant høyrepartiene om at bare man gjør det vanskelig nok å kvalifisere til dagpenger, så vil folk holde seg i arbeid. Arbeidsledighet er ikke noe du velger, men noe som oppstår i en sårbar situasjon, sa LO-leder Hans-Christian Gabrielsen til NTB etter fredagens møte om statsbudsjettet mellom regjeringen og partene i arbeidslivet.

(NTB)