Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

KrF vil merke giften i vin og røyk. Men sier nei til å merke gift i skismurning

Ap, SV og MDG ønsket innholdsdeklarasjon for produkter med miljøgifter. KrF sa nei.

BOM FAST: SVs Lars Haltbrekken, for anledningen med ski og giftfri smurning, er skuffet over at KrF vil merke vin, men ikke produkter med giftstoffer. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
BOM FAST: SVs Lars Haltbrekken, for anledningen med ski og giftfri smurning, er skuffet over at KrF vil merke vin, men ikke produkter med giftstoffer. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Forskning viser at fluorgiftene som brukes i skismurning kan svekke immunforsvaret og gi lever- og fosterskader hos pattedyr, kanskje også kreft.

I energi- og miljøkomiteen på Stortinget stemte Ap, MDG og SV i dag for å innføre et pålegg om innholdsdeklarasjon for produkter som inneholder prioriterte miljøgifter, deriblant fluor i skismurning.

Norske forbrukere ville dermed enklere kunne vite om produktene de kjøper inneholder giftstoffer, hevdet de tre partiene.

Forslaget falt da KrF vendte tommelen ned og sa nei.

- Vi støtter intensjonen, men stemte nei til særnorsk merking fordi vi mener det er bedre å styrke de verktøyene vi allerede har framfor å lage et helt nytt system i Norge, sier Tore Storehaug (KrF).

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?