- KrF vil samarbeide med Ap

KrF forbereder seg på et liv i opposisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Prognosene vipper fra minutt til minutt, og KrF-toppene plukker nervøst i buffeten på valgvaken på Ekebergrestauranten.

Kvelden startet med dystre målinger, og den første spontane jubelen kom da NRK meldte mulig borgerlig flertall like etter klokka ni.

Selv om partiveteranene pliktskyldigst sier at «målinger ikke er valg» og at «det er jevnt», går tankene selvsagt til hvordan partiet skal takle en eventuell opposisjonstilværelse.

Slår MMIs valgdagsmåling inn får de rødgrønne et knappest mulig flertall med 85 mandater, men det inkluderer to RV-mandater på vippen.

Det gir KrF en mulighet til å dra en rødgrønn regjering mot sentrum.

To av partiets veteraner, den tidligere olje- og energiministeren Einar Steensnæs og Hildur Horn Øien, fylkesordfører i Akershus, sier KrF selvsagt vil benytte seg av denne muligheten.

- Vi har erfaring med å sitte i opposisjon og være konstruktive. Jeg er sikker på at KrF vil gjøre det hvis det skulle bli rødgrønt flertall, men vi vil ikke bli et støtteparti sier Steensnæs til Dagbladet.no

- Jeg er helt sikker på at vi vil samarbeide med en Ap-ledet regjering. Vi har alltid tatt ansvar i norsk politikk. I Akershus har vi i KrF styrt sammen med venstresiden lenge, og alltid greid å finne gode løsninger, sier Horn Øien.