KrF vil slåss for å beholde forbud mot sexkjøp

- Det ligger mye prestisje i saken.

KJEMPER: Krf-leder Knut Arild Hareide og partiet hans vil gjøre det de kan for at ikke sexkjøpsloven skal forsvinne. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
KJEMPER: Krf-leder Knut Arild Hareide og partiet hans vil gjøre det de kan for at ikke sexkjøpsloven skal forsvinne. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forbudet mot å kjøpe sex er en prestisjesak for Kristelig Folkeparti, mener leder Knut Arild Hareide. Han vil kjempe mot regjeringen for å hindre at det atter en gang blir lovlig å kjøpe sex.

- Vi var det partiet som først hadde programfestet sexkjøpsloven. Dette er en sak vi har jobbet mye med, og det ligger mye prestisje i den for KrF, sier Hareide til Klassekampen.

Han legger til at regjeringen riktignok ikke har sagt hva den ønsker å gjøre med dagens forbud mot sexkjøp, men Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre har i sine partiprogrammer sagt at de vil fjerne forbudet. De tre partiene har sammen med KrF kun blitt enige om å evaluere loven. Når evalueringen skal gjennomføres, tror Hareide at folkemeningen vil ha effekt på hva regjeringen kommer til å bestemme seg for.

- Disse partiene var også imot røykeloven, som i dag står fjellstøtt i det norske folk. Her kan man ikke bare se på partiprogrammene og regne seg fram til resultatet. Man må ta inn over seg realitetene, sier Hareide.

Det blir imidlertid vanskelig for KrF å kjempe for å beholde forbudet, medgir Hareide, men han er optimist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer