Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krf vil stemple slike

Krever merking av retusjerte motebilder.

RETUSJERT: 52 år gamle Madonna har blit pyntet opp på disse bildene, som ble tatt for Dolche & Gabbana. Nå vil KrF ha merking av retusjerte motebilder. Foto: STELLA PICTURES
RETUSJERT: 52 år gamle Madonna har blit pyntet opp på disse bildene, som ble tatt for Dolche & Gabbana. Nå vil KrF ha merking av retusjerte motebilder. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Krf har vedtatt en resolusjon for å sette en stopper for bruken av reklamebilder der kroppslinjene er endret digitalt.

- Vi ønsker å stanse retusjering som forandrer på kvinnekroppen, sier Krfs nyvalgte nestleder Dagrunn Eriksen.

I resolusjonen viser partiet til at modeller i reklamen får smalere midje, tynnere lår, større bryster, høyere kinnbein, større muskler og lengre hals.
Dette mener de må merkes tydelig slik at ingen er i tvil om at bildene ikke er ekte.

Partiet krever at retusjert reklame på plakater, TV og norske nettsider merkes tydelig med et symbol eller med en kort tekst som gjør det klart at bildet ikke gir et riktig bilde av modellens utseende.

Former
Men det er kroppsformene partiet bryr seg mest om. Utseendet skal det være greit å endre på.

- Det skal jo fortsatt være greit å fjerne kviser og den slags, sier Eriksen.

- Hva er den prinsipielle forskjellen på å fjerne fett og å fjerne kviser?

- Kviser går jo på utseendebiten. Det viktige er at fremstillingen av tynnheten og kroppslinjene ikke er reelle. Det er formen, og ikke fargen som er det viktige, sier den nyvalgte partilederen Knut Arild Hareide.

Symbolsak
Eriksen mener det er signaleffekten av et slikt påbud som er det viktigste. Ikke at påbudet blir håndhevet.

- Det viktigste er ikke hvordan regelen blir håndhevet men signalet den sender. Det er en vel så viktig symbolsak som en lov som skal straffeforfølges, sier hun.

Trekker
I dag morges ble Hareide  som ventet klappet inn som ny leder av partiet. Og det valget kan komme til å gi partiet et løft. En undersøkelse Synovate har gjennomført for Dagbladet viser at Hareide ligger an til å trekke nye velgere til partiet. De siste ti årene har stort sett vært en sammenhengende nedtur for det religiøse partiet.

VAKTE OPPSIKT: 23 år gamle Filippa Hamilton er mager, men ikke mager nok for Ralph Lauren. på bildet er hun gjort tynnere ved fotomanipulasjon. Foto: Photoshop Disasters via Boing Boing
VAKTE OPPSIKT: 23 år gamle Filippa Hamilton er mager, men ikke mager nok for Ralph Lauren. på bildet er hun gjort tynnere ved fotomanipulasjon. Foto: Photoshop Disasters via Boing Boing Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media