KrF vil stenge nettet for bettingselskapene - kjefter på kjendisene

Forslag fra Ap og KrF vil blokkere internettsidene til utenlandske bettingselskap og gjøre det ulovlig for dem å ta penger fra norske lommer. 

UT MOT BETTINGSELSKAPE: KrFs Geir Jørgen Bekkevold vil stenge nettet for utenlandske bettingselskaper, og rasler med sablene mot idrettskjendiser som lar seg sponse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet og Gorm Kallestad / NTB Scanpix
UT MOT BETTINGSELSKAPE: KrFs Geir Jørgen Bekkevold vil stenge nettet for utenlandske bettingselskaper, og rasler med sablene mot idrettskjendiser som lar seg sponse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet og Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): KrF og Arbeiderpartiet vil be regjeringen blokkere nettsidene til utenlandske bettingselskaper. Det skjer i forbindelse med Stortingets behandling av spillpolitikk i vår.

Selskapene - som Betsson, Betsafe og Bet365 - skal også forbys ved lov å reklamere på norske internettsider og tv-kanaler, dersom KrF og Ap får viljen sin.

Anette Trettebergstuen (Ap) sier forbudet både handler om å støtte opp om Norsk Tipping og om å unngå at folk «spiller seg fra gård og grunn».

- Regjeringen er for passive i dette spørsmålet. De sitter på gjerdet og ser på at mange tusen nordmenn har et spilleproblem. Vi ønsker ikke at disse selskapene, som skor seg på andres elendighet, skal få drive eller reklamere i Norge, sier hun.

SkatteparadisIfølge befolkningsundersøkelsen fra UiB er 122 000 nordmenn i faresonen for å bli spilleavhengig. Trettebergstuen og KrFs Geir Jørgen Bekkevold viser til eksempler hvor nordmenn med spilleproblemer lokkes med «gratis penger» for å vende tilbake til spillselskapene, og følges opp av egne kundebehandlere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer