KrF vil stoppe Frps utlendingspolitikk

I sitt alternative statsbudsjett går KrF i strupen på regjeringspartiet Frps flyktnings- og asylpolitikk. KrF vil stanse flere av prosjektene Frp har fått gjennomslag for i regjeringen.

VIL STANSE: KrF-leder Knut Arild Hareide vil forsøke å stanse Frps asylpolitikk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL STANSE: KrF-leder Knut Arild Hareide vil forsøke å stanse Frps asylpolitikk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det alternative statsbudsjettet legges fram fredag og vil være en viktig pekepinn foran de knallharde forhandlingene som regjeringens støttepartier skal gå inn i neste uke.

- Vi vil stanse det hardkjøret Frp har bedrevet i asyl- og flyktningpolitikken, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til Dagsavisen.

Både KrF og Venstre har reagert kraftig på statsbudsjettet som regjeringen la fram, spesielt på utlendingsfeltet.

I sitt alternative budsjett tar KrF pengene fra Frps hjertesaker og ønsker å gjøre det umulig for justisminister Anders Anundsen (Frp) å kunne fortsette sin strenge linje på feltet, skriver avisen, som har fått tilgang til budsjettdelen som handler om asyl og integrering.

Her ønsker KrF å stanse byggingen av nytt utlendingsinternat på Trandum, bremse tempoet i utsending av asylsøkere og doble antall kvoteflyktninger.

- De blåblå har valgt å legge fram et meget blått budsjett. Vårt svar er et meget gult og varmt budsjett som prioriterer de mest sårbare, sier Hareide.

Venstre legger fram sitt alternative budsjett mandag, samme dag som de to støttepartiene innleder budsjettforhandlingene med Høyre og KrF. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer