MØTES I MORGEN: KrF-leder Knut Arild Hareide og hans partifeller skal i morgen vurdere om de skal bryte budsjettforhandlingene, slik Venstre har gjort.
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
MØTES I MORGEN: KrF-leder Knut Arild Hareide og hans partifeller skal i morgen vurdere om de skal bryte budsjettforhandlingene, slik Venstre har gjort. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

Drama i budsjettforhandlingene

KrF vurderer å bryte som Venstre

Skal ha ekstraordinært gruppemøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF skal i ekstraordinært gruppemøte i morgen bestemme seg for om de skal bryte budsjettforhandlingene, slik Venstre har gjort.

Det opplyser KrFs kommunikasjonsrådgiver Dag Fedøy til NTB.

– Vi jobber internt nå. På gruppemøtet i morgen vil vi ta stilling til saken, sier han.

VENSTRE BRYTER: - Nå har vi prøvd alle mulige forslag. Både å gå rundt bilpakka, rokkere innad i bilpakka. Men vi tror ikke vi kommer i mål med det, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. Vis mer

Venstres stortingsgruppe besluttet tirsdag å bryte forhandlingene med Høyre og Frp om statsbudsjettet for 2017.

En halvtime før Venstre annonserte bruddet, sa Knut Arild Hareide at KrF ikke automatisk vil følge Venstre dersom det blir brudd.

- Dersom Venstre trekker seg, så må vi gjøre en selvstendig vurdering. Vårt mandat er å få til en avtale med andre fire partier, og dersom det ikke lenger blir mulig, så må vi ta et nytt møte med vår stortingsgruppe, sa Hareide til Dagbladet.