KrF'er: Regjeringen må gå hvis kontantstøtten utsettes

Kristelig Folkepartis stortingsrepresentant Finn Kristian Marthinsen mener at regjeringen må gå av dersom kontantstøtten utsettes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Marthinsen, som er KrFs eneste representant fra Buskerud, sier til Drammens Tidende/Buskeruds Blad at regjeringen ikke kan se velgerne i øynene dersom den utsetter kontantstøtten.

  - Denne saken, sammen med økningen av minstepensjonen med 1000 kroner, har vært én av våre to flaggsaker. Det er bedre å synke med flagget til topps enn selv å fire det på halv stang, sier Marthinsen.

  - Så lenge familier har basert livssituasjonen det kommende året på kontantstøtte, kan vi ikke gå med på noen form for utsettelse av ordningen, sier Marthinsen.

Overrasket

KrFs Buskerud-representant mener at partiets stortingsgruppe nå trenger klarere signaler om hva som vil skje med kontantstøtten. Han er overrasket over at KrFs parlamentariske leder Einar Steensnæs har sagt at ingen saker er fredet i forbindelse med statsbudsjettet.

  - Kjell Magne Bondevik fastslo selv i sommer at kontantstøtten skal gjennomføres, påpeker Marthinsen.

Info-møte

Einar Steensnæs sier til NTB at det ikke er han, men statsminister Kjell Magne Bondevik som har sagt at ingen saker er fredet i forbindelse med statsbudsjettet. Steensnæs vil ikke kommentere uttalelsene fra Marthinsen, men avviser at stortingsgruppen er dårlig informert om kontantstøttesaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer