Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrFs abortkamp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristelig Folkepartis landsmøte vedtok i går en resolusjon som innebærer at partiet vil gjøre kvinners rett til selvbestemt abort til valgkamptema. Og for at ingen skal være i tvil: KrF vil endre loven som ble kjempet fram i 1978 og som bidro til at det er de gravide kvinnene selv, og ikke nemnder, som avgjør svangerskapsavbrudd før 12. uke. Heldigvis er det massivt flertall på Stortinget som går mot å reversere loven. Når KrF ønsker denne omkampen, er det for å skjerpe sin egen profil. Partiet ønsker å «sikre rettsvern også for ufødt liv». Det er dessverre en forskjønnende omskrivning. Resultatet av en reversering av abortloven vil neppe bety færre aborter, bare at andre enn kvinnen selv tar avgjørelsen.

I resolusjonens siste setning tar partiet «avstand fra virkemidler i abortkampen som ikke viser respekt for menneskene som er involvert i en abortsituasjon». Vi mener KrF med sin kamp mot dagens abortlov viser slik mangel på respekt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!