KrFs «seire»: Dette er de enige om

Pensjonister og barnefamilier får mer i neste års statsbudsjett

ENIGE: KrF og regjeringspartiene er enige om neste års statsbudsjett. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ENIGE: KrF og regjeringspartiene er enige om neste års statsbudsjett. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Budsjettavtalen ble til slutt godkjent av alle de borgelige stortingsgruppene sent tirsdag kveld. Godt på overtid ble endringene presentert på Stortinget.

Det har vært stor spenning knyttet til hvilke endringer KrF ville få fram, og mye hadde allerede kommet fram i media. NRK avslørte blant annet at KrF har fått tilbud om å flytte på 4,3 milliarder korner i forhandlingene.

Dette er noen endringene det har blitt enighet om:

Kutter moms for netthandel: Den momsfrie grensen på 350 kroner for netthandel skal fjernes, men først fra 1. januar 2020. Ifølge KrFs eget budsjett kan fjerningen av grensen gi en merinntekt for staten på 750 milloner kroner. I tillegg til moms på 25 prosent på varer som koster under 350 kroner, må mottakeren betale en avgift for fortollingen. På varer med lav verdi kan denne utgjøre mer enn selve prisen på produktet.

- De som jobber i handelsnæringa vil få bedre vilkår og det vil forhåpentligvis gi enda større verdiskapning for norske arbeidsplasser, sier Kjell Ingolf Ropstad (KrF) under pressekonferansen. .

Barnetrygden økes med rundt 1000 kroner i året, uavhengig av inntekt. Dette skal skje fra 1. mars. Det blir dermed ikke en økning på 3.200 kroner slik KrF har ønsket. Samtidig har KrF fått gjennom den første økningen i barnetrygden på flere tiår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer