Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrFs ungdom går mot partiet

Kristelig Folkepartis Ungdom er sterkt kritiske til at regjeringen i forslag til revidert nasjonalbudsjett kutter bistandsbevilgningene med 180 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til statsminister Kjell Magne Bondevik krever ungdomsorganisasjonen klare svar på fire spørsmål om regjeringens framtidige bistandspolitikk.

- Vi er kjent med begrunnelsen som er brukt for å forsvare nedskjæringene, og vi er klar over at den generelle bistandsrammen økes. Men vi holder oss til det KrF alltid har regnet som reell bistand, og da er det et faktum at summen er blitt redusert, sier KrFU i brevet til statsministeren.

Ungdomsorganisasjonen spør blant annet om regjeringen vil legge fram en opptrappingsplan for bistand i budsjettet for 2000. KrFU ønsker klare svar og har derfor gitt spørsmålene en form som gjør dette mulig, heter det i brevet. Svarene skal drøftes på KrFUs landsmøte 18.-20. juni.

(NTB)