Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrFs valgkomité vraker Dagrun Eriksen som nestleder

Hareide, Bollestad og Ropstad innstilt som ny ledertrio.

VRAKET: KrF-nestleder Dagrun Eriksen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VRAKET: KrF-nestleder Dagrun Eriksen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgkomiteen i KrF innstiller Knut Arild Hareide, Olaug V. Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad som ny ledertrio.

Dagens nestleder, Dagrun Eriksen, er dermed ikke foreslått til et av toppvervene i partiet.

Valgkomiteens leder Trude Brosvik sier i en pressemelding at valgkomiteen har lagt vekt på fornyelse, samtidig som man vil ha kontinuitet.

- Knut Arild Hareide hadde samlet støtte fra alle fylkeslag, og var aldri et tema for utskiftning, understreker Brosvik.

Olaug Bollestad ble valgt som andre nestleder for to år siden og foreslås nå som første nestleder. Hun sitter i dag på Stortinget for Rogaland. Kjell Ingolf Ropstad er inne i sin andre periode for Stortinget for Aust-Agder KrF.

Innstillingen fra valgkomiteen er enstemmig. Valgkomiteen kommer med innstilling til resten av sentralstyret i løpet av februar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling