KrFU holder kjeft om homo-prest

- Kristelig folkepartis Ungdom er prinsipielle motstandere av å ha en mening om ansettelser av prester som lever i homofile parforhold, sier KrFU-leder David Hansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i denne uka gikk flertallet i Oslo bispedømmeråd innfor å ansette Jens Torstein Olsen som prest i Majorstua menighet. Olsen lever i et åpent homofilt parforhold med høyrepolitikeren Erling Lae.

Mindretallet anket fredag avgjørelsen inn for kirkeminister Trond Giske. I 1997 vedtok Kirkemøtet at praktiserende homofile ikke skal ansettes i vigslede stillinger.

Leder i Kristelig folkepartis ungdom, David Hansen, sier til Dagbladet.no at partiet ikke vil støtte Olsen i denne saken. Dette er en sak for kirka, ikke politikerne, mener han:

- KrFU har overhodet ikke sagt ja til ansettelser av homofile prester i Den norske kirke. Vi ønsker ikke at politikerne skal ha noen myndighet i denne saken, sier Hansen fra KrFUs landsmøte.

Landsmøtet vedtok i dag å gå inn for å skille stat og kirke. Hansen understreker at standpunktet ikke har noe å gjøre med den pågående striden rundt ansettelsen av Olsen.

- En folkekirke skapes av at folk engasjerer seg i kirka. Og hvis kirka er misfornøyd med sine egne vedtak, må den rydde opp i dette selv.

- Er deres manglende støtte til Jens Torstein Olsen et bidrag til et «varmere samfunn», som KrF gikk til valg på ved siste stortingsvalg?

- Det som er viktigst er at trossamfunn selv skal kunne velge sine ledere. Det er derfor kirka og staten bør skilles, sier Hansen.

KrFUs landsmøte gikk i helga inn for å ta bort formuleringa om nei til homofilt partnerskap i sitt program.