- TA TIL VETT : KrFU-leder Emil Erstad krever at Norge tar inn 10.000 kvoteflyktninger fra Syria. - Per Sandberg må ta til vett. Foto:KrFU
- TA TIL VETT : KrFU-leder Emil Erstad krever at Norge tar inn 10.000 kvoteflyktninger fra Syria. - Per Sandberg må ta til vett. Foto:KrFUVis mer

KrFU krever 10 000 syrere for å støtte regjeringen

Går rett i stupen på Per Sandberg og regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristelig Folkepartis Ungdom (KrFU) ber Per Sandberg og krever at regjeringen må ta ansvar og vise medmenneskelighet.

Ungdomspartiet setter nå harde krav for at KrF fortsatt skal være et støtteparti for regjeringen.

- Må ta til vett - Skal vi støtte budsjettet til høsten må vi få noe igjen. De holdningene Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg kom med i Dagbladet om syriske flyktninger, mener vi er egoistiske. Per Sandberg må ta til vett, sier KrFU-leder Emil André Erstad.

- Norge må ta ansvar og hjelpe mennesker i nød. Det vi ser i Syria, er vår tids største humanitære katastrofe. Derfor må vi hjelpe og ta inn 10 000 kvoteflyktninger. Samtidig må vi tredoble bistanden til Syria.

Samtidig med at KrFU krever at regjeringen tar inn 10 000 syrere, setter de flere krav for at moderpartiet fortsatt skal støtte den Høyre- Frp-regjeringen.

Krav - Vi har fem krav som må oppfylles før vi kan støtte regjeringens andre statsbudsjett.

- Vi forventer et solidarisk, grønt og framtidsrettet budsjett som legger opp en ansvarlig og senket oljepengebruk. Kutt i offentlig pengebruk skal ikke gå på bekostning av de svakeste. 

Erstad og KrFU krever satsing på psykisk helse blant unge, og vil ha mobbeombud i hvert fylke. De krever også at engangsstønaden skal bli doblet. Ungdomspartiet er helt på at de regjeringen i statsbudsjettet må stase på klimapolitikken, slik at målene i klimaforliket blir nådd.

- Vi må også få en opptrapping i kampen mot menneskehandel, sier Erstad.

- Betyr det at dere ikke vil støtte regjeringen, dersom kravene ikke blir oppfylt?

- Skal vi støtte en fortsatt Erna-regjering, må vi få noe igjen for det. Vi har en plikt til å hjelpe, derfor må Norge ta inn 10 000 flyktninger fra Syria.

- VANVITTIG: Per Sandberg mener det er vanvittig å ta inn 10.000 syrere til Norge.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- VANVITTIG: Per Sandberg mener det er vanvittig å ta inn 10.000 syrere til Norge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer