GIKK OGSÅ AV: Hans Fredrik Grøvan, nestleder Kjell Ingolf Ropstad og Knut Arild Hareide under årsmøtet i Agder søndag. Sistnevnte gikk torsdag av som partileder. Han ønsket samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GIKK OGSÅ AV: Hans Fredrik Grøvan, nestleder Kjell Ingolf Ropstad og Knut Arild Hareide under årsmøtet i Agder søndag. Sistnevnte gikk torsdag av som partileder. Han ønsket samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

KrFU-nestleder trekker seg

KrFUs første nestleder Nikolai Skogan fra Troms er ferdig i ungdomspartiet. Årsaken er at partiet nå går inn i den ikke-sosialistiske regjeringen.

- For cirka sju år siden ble jeg medlem i KrF. Jeg har brukt mye tid på politisk arbeid og opplevd det meningsfullt. Etter sist landsstyre i KrF der et flertall velger å gå inn i en Høyre-Frp-dominert regjering, har jeg ikke noe annet valg enn å gå ut, skriver han på Facebook.

Det var Vårt Land som først omtalte saken.

- Jeg klarer ikke å stå inne for det partiet mitt har gått med på. Sist valgkamp reiste jeg i hele Troms fylke og kunne love at mitt parti ikke ville gå inn i regjering med Frp. Det løftet brytes nå, og jeg kan ikke være med videre, skriver ungdomspolitikeren.

Med knapt flertall besluttet KrF på sitt ekstraordinære landsmøte før jul å søke samarbeid med dagens regjering. Beslutningen om å gå inn i Solberg-regjeringen ble tatt av KrFs landsstyre sist torsdag.

GÅR AV: Hareide går av som partileder KrF etter regjeringsforhandlingene med Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Mange støttekommentarer

Da trakk KrF-leder Knut Arild Hareide seg som partileder. Hareide ønsket selv samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

- Jeg har stått for et annet syn og vært tydelig på det. Så må jeg respektere det valget som er gjort, og det gjør jeg, sa Hareide til Dagbladet fredag.

Flere røde KrF-ere har uttalt seg i kommentarfeltet under Skogans innlegg.

- Takk for jobben du har gjort! Jeg er ganske sikker på at du og jeg kommer til å møtes i samme parti en gang der framme!! skriver stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold.

- Trist, men høyst forståelig, melder Emil André Erstad, Hareides tidligere nære rådgiver som nå er i ny jobb.

- Mister et forbilde

Sentralstyremedlem Hilde Ekeberg skriver at hun er veldig lei seg for at Skogan forlater partiet.

- Men samtidig veldig glad for å ha blitt kjent med deg. Du er tøff, klok og dyktig. Du trengs om verden skal gå i rett retning, og så får det være et annet sted enn akkurat i KrF akkurat nå.

- Nå mister jeg et stort forbilde og en god venn. Det er veldig trist. Men jeg forstår deg så fryktelig godt, skriver Simen Bondevik, barnebarn av tidligere KrF-statsminister Kjell Magne Bondevik.