Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Edderkopp i øret

Kriblinga i hodet var noe langt verre enn hun trodde

Lille Petter Edderkopp tok snarveien via øret.

TOK BOLIG I ØRET: Den indiske kvinnen våknet fra ettermiddagsluren med en kribling i øret. Da smerten satte inn ble hun kjørt på sykehuset, og legen ble mildt sagt overrasket over hva han fant. Videoen er lisensiert gjennom Newslions Media. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det som skulle være en avslappende ettermiddagslur endte opp som et skikkelig hodebry for den 43 år gamle indiske kvinnen, Lekshmi.

Det er det indiske nyhetsbyrået Newslions som har snakket med den uheldige kvinnen.

Da hun våknet fra luren, skal hun ha kjent et ubehag i det høyre øret og en følelse av kribling i hodet. Hun prøvde å bruke fingrene til å fjerne det som måtte ha satt seg fast, men fikk det ikke til.

Datteren hennes prøvde også å hjelpe henne, men selv med lommelykt klarte hun ikke å finne ut hva det var som hadde satt seg fast i ørekanalen.

Måtte på sykehus

Kriblingen hun hadde kjent i hodet gikk etterhvert over til en intens smerte, som satte Lekshmi helt ute av spill.

Ektemannen hennes tok henne straks med til sykehuset hvor legen raskt kunne slå fast at det ikke var snakk om et hvilket som helst objekt.

- Det er ikke så uvanlig at folk kommer inn til oss med fremmedlegemer i øret, og disse er svært enkle å fjerne, forteller Dr. Shivaswamy ved Columbia Asia Hospital i Hebbal.

Utfordringen hos Lekshmi var at objektet var levende.

I videoen over kan du se hvordan Dr Shivaswamy klarer å lokke ut edderkoppen fra kvinnens øre ved hjelp av en lommelykt. Edderkoppen tiltrekkes tilsynelatende av lyset, og kommer heldigvis til slutt ut av øret på egenhånd.

- Klarte knapt å puste

- Jeg var livredd da jeg kjente bevegelsen av noe levende inne i øret. Den intense smerten gjorde at jeg klarte knapt å puste, og da legen kunne bekrefte at det var en levende edderkopp ble jeg helt lamslått, forteller Lekshmi.

Dr Shivaswamy forteller at de største utfordringene med slike pasienter er at pasienten selv er så nervøs at det kompliserer en inngripen. Han legger derimot til at det er et svært sjeldent syn å se en levende edderkopp dypt inne i en ørekanal.

du vil neppe vite hva soldaten har under huden: Denne soldaten fra Brasil oppsøkte ikke legen for å få hjelp med en kjempekvise på haka. Under huden skjulte det seg nemlig noe helt annet. Ikke se denne videoen om du er følsom. Video: Apoio Policial Vis mer Vis mer

Kakkerlakker og flueegg

Det er neppe noen trøst, men Lekshmi er ikke den eneste som har opplevd å få krypdyr i hodet.

Senest i februar fant leger en levende kakkerlakk i hodet til en stakkars kvinne. Også dette i India.

KVINNEN FØLTE AT NOE KRAVLET INNI HODET: En indisk kvinne kontaktet et sykehus da hun hadde opplevd en «kravlende kløe» på innsiden av hodet. Da legene filmet operasjonen viste det seg at kvinnen hadde et levende kryp langt opp i nesehulen. Video: SWNS Vis mer Vis mer

Dagbladet har også tidligere skrevet om flueegg som er spesialisert på å utvikle seg under huden hos pattedyr. Noe som kan være greit å ta forholdsregler mot dersom du har tenkt å reise i Afrika og Latin-Amerika.

Hele Norges coronakart