Krig kan ramme Statoils oljeeventyr

Faren for en ny krig mellom Armenia og Aserbajdsjan har økt etter at Armenias president Levon Ter-Petrossian tirsdag ble tvunget til å gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Samtidig har hans aserbajdsjanske kollega store problemer på grunn av korrupsjonsanklager. Statoils oljeeventyr i Kaukasus kan rammes hardt av en konflikt.

Armenias president Levon Ter-Petrossian ble tirsdag tvunget til å gi fra seg makten av mindre kompromissvillige politiske krefter i landet. Samtidig rammer korrupsjonsanklager Aserbajdsjans president Heidar Alijev med full kraft.

Tirsdag ble det også avslørt et attentatforsøk mot president Alijev i Aserbajdsjans hovedstad Baku. Det ble funnet en kraftig bombe i et sportspalass, kort før han skulle delta på et møte.

Ter-Petrossian og hans utenriksminister Aleksander Arsumanjan ønsket en kompromissløsning med Aserbajdsjan om den armenske enklaven Nagorno-Karabakh. Men haukene i Armenia og Nagorno-Karabakh er ikke villige til forhandlinger.

- Jeg trakk meg som president før jeg ble styrtet, sier en bitter Ter-Petrossian.

Håpet svant

For et par uker siden sa daværende utenriksminister Arsumanjan til Dagbladet at han håpet på betydelig framgang i Karabakh-spørsmålet når Norge neste år overtar formannskapet i OSSE, Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer