- Krig mot Irak før jul

- Bush-regjeringen er et fascistregime og en større trussel i Golf-regionen enn Saddam Hussein. Og USA vil starte krigen mot Irak i midten av desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere våpeninspektøren, amerikaneren Scott Ritter (41), legger ikke fingrene mellom når han snakker om presidenten han stemte på i 2000. Republikaneren, marinesoldaten og etterretningsagenten Scott Ritter er blitt Bush-regjeringens mest markante kritiker etter at han sluttet som våpeninspektør i Irak i august 1998.

Absolutt makt

- Amerikanere flest er totalt forvirret og feilinformert, sier mannen som karakteriserer Bush-regjeringen som fascistisk innenriks og imperialistisk utenriks.

- Bush har nå absolutt makt med flertall i Kongressen. Krigen mot terror har resultert i at Bush vil trosse FN og gå til krig mot Irak. Samtidig vil han overvåke sitt eget folk via et eget departement.

Jeg var våpeninspektør i Irak fra 1991 til 1998 og hadde en viktig rolle i blant annet etterretning. Jeg har enorme mengder fakta og vet hva som er sant. Min regjering lyver. Jeg må konfrontere dem med det, sier Ritter, som mener Irak ikke har masseødeleggelsesvåpen igjen etter 1998.

- Krigen mot Irak er det dummeste jeg noensinne har hørt om. President Bush har selv innsatt Donald Rumsfeldt, Paul Wolfowitz, Richard Perle og Dick Cheney. De kommer alle fra et nykonservativt idéutklekkingsmiljø med ekstremt nære bånd til Israel, et miljø som betrakter Irak som en trussel mot Israel og USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer