Krig mot Saddam

Nord-Iraks kurdere på marsj mot Bagdad. Væpnet oppstand i sør. Amerikanske krigsfly på vingene dag og natt. Så kommer USAs kommandosoldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Slik er drømmen til de uforsonlige motstanderne av diktatoren Saddam Hussein, enten de befinner seg i USA, Irak eller Israel.

Siden terroraksjonene 11. september har strateger og taktikere i Pentagon jobbet intenst med planer som kan bringe Iraks president av banen. Ifølge den høyrøstet patriotiske New York Post er planene allerede klare. Saddam skal styrtes i løpet av et halvår.

Avisa ser for seg en kopi av suksessen i Afghanistan. Flere tusen amerikanske kommandosoldater, en koalisjon av vestlige og muslimske land, barske lokale krigere fra nord og et regime i lynrask oppløsning.

Men The Post har kanskje gjort opp regning uten vert.

Bush-doktrinen («de som ikke er med oss, er med terroristene») slår fast at alle som hjelper eller skjuler terrorister, er USAs fiende. Irak tilfredsstiller utvilsomt dette kravet med godt mål.

Bøddelen i Bagdad

Saddam er en blodtørstig diktator med ufattelig mange liv på samvittigheten. USA vil ha ham bort før han gjør ubotelig skade.

Iraks naboer skulle også gjerne sluppet bøddelen i Bagdad, men ikke for enhver pris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer