Krig mot taggerne

Nå skal Oslos taggere tas en gang for alle. I dag legger byråd Merete Agerbak-Jensen fram tidenes mest offensive plan mot taggerne. Oslo skal bli taggerfri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I en tipunktsstrategi som legges fram for byrådet i dag, varsler Agerbak-Jensen full krig mot alle taggere. Hver tusjstrek på offentlig sted skal betraktes som en alvorlig forbrytelse og anmeldes, etterforskes og straffes deretter. Blant tiltakene er å begrense salg av spraymaling, fremme erstatningskrav og etterforske hver eneste tagger.

- Jeg er provosert og oppgitt over all taggingen. Den er stygg og forsøpler det offentlige byrommet, sier en offensiv byråd til Dagbladet.

- Dessuten koster taggerne oss enorme beløp. Ødeleggelser på offentlig og privat eiendom er i hundremillionerkronersklassen hvert eneste år.

Alt skal tas

Ikke én tagger skal heretter føle seg trygg. Gjennom aktiv kartlegging og etterforskning skal kommunen, i samarbeid med politiet, finne de skyldige. Saker hvor noen har malt fargerik graffiti på en vegg, skal behandles med det samme alvor som storming og ramponering av en trikk (såkalt trashing).

- Vi har hittil forsømt oss når det gjelder anmeldelser. Heretter skal alt registreres, smått og stort, sier Agerbak-Jensen.

Planen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer