Krigen er i gang

Klokka 23.10 i kveld kunngjorde Det Hvite Hus at presidenten har gitt ordre til angrep mot Irak, på grunn av rapporten sjefen for FN's våpeninspektører kom med i går. 10 minutter senere sa Tony Blair at Storbritannia også deltar i militæroperasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bomber over Irak i natt.

Det var en kort melding som kom fra Det Hvite Hus klokka 23.10 norsk tid. En tydelig merket statsminister Tony Blair kunngjorde 23.20 at også Storbritannia deltar i angrepet. Blair la skylda på Saddam Hussein for britenes medvirkning i angrepet.

- Vi advarte Saddam Hussein at neste gang ville han ikke få noen advarsler. Men Saddam Hussein har vist at han ikke vil holde ord. Han er en notorisk løftebryter, sa Tony Blair i en tale i kveld.

Senere vil president Bill Clinton komme med en kunngjøring om angrepet.

Enkelte kritiske røster hevder at Bill Clinton har tatt initiativet til angrepet for å slippe unna riksrett. De stiller spørsmål ved timingen for angrepet. Men i kveld har lederne for det demokratiske og republikanske partiet gitt sin fulle støtte til angrepet.

Tre medlemmer av FN's sikkerhetsråd er imot angrepet, Russland, Kina og Frankrike. Det er de samme landene som var imot krigen mot Irak i 1991.

Ved 22-tida norsk tid ble flyalarmen utløst i Iraks hovedstad Bagdad. Senere er to serier med anti-luftvern raketter avfyrt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer