- Krigen er kvinnefrigjøring

OSLO/OS (Dagbladet): Sjefen for forsvarsspørsmål på Stortinget, Marit Nybakk (Ap), støtter krigen i Afghanistan. Ikke minst fordi det er en frigjøringskrig for undertrykte kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den forsvarspolitiske toppeliten i Norge består i dag av tre kvinner. Forsvarsminister Kristin Krohn Devold, lederen for Stortingets forsvarskomité, Marit Nybakk og nestlederen i samme komité, Åse Wisløff Nilssen (KrF).

Det har vist seg å være en knallhard trio. Det er nemlig de tre som har det politiske ansvaret for at Norge har sendt spesialstyrker, mineryddere og transportfly til Afghanistan. Og fra 1. oktober er norske jagerflygere på plass med sine F16-fly for å bombe bakkemål i det krigsherjete landet.

Ansvar

Som leder av Stortingets forsvarskomité er det Nybakk som har hovedansvaret for å påse at statsråd Krohn Devold og Forsvarsdepartementet opptrer i tråd med de retningslinjer Stortinget har trukket.

- Vi andre får lite informasjon om hva som skjer i Afghanistan, antall døde, norske styrkers rolle etc. Er du fornøyd med informasjonen, og får du den informasjonen du ber om?

- Jeg får den informasjonen jeg ber om.

- Vet du om de norske spesialstyrkene har deltatt i regulære trefninger?

- Nei. Så godt informert er jeg ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer