Krigen gir børsfall

Børsen faller både i Oslo og i Europa. Markedet frykter at krigen blir langvarig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Oslo Børs er også det kraftige kursfallet på Tandberg-aksjene med på å trekke hovedindeksen ned. Da klokka passerte 13 mandag, var hovedindeksen gått ned med 2,52 prosent i forhold til fredag. Tandberg-aksjen var 47,13 i minus etter at selskapet fredag kveld sendte ut et resultatvarsel.

Tandberg-fallet er også medvirkende til at hele it-indeksen er nede på sitt laveste nivå noensinne.

Ellers i Europa er fallene til dels også markante. Børsene gikk stort sett opp i forrige uke i forbindelse med krigsutbruddet og forventninger om at det ville bli en kortvarig krig.

Krigsutviklingen gjennom helgen tyder på at de amerikanske og britiske styrkene møter sterkere militær motstand i Irak enn forventet.

Det skaper usikkerhet i aksjemarkedet, og verst var det tidlig mandag ettermiddag på DAX-indeksen i Frankfurt, som hadde gått ned 3,83 prosent. FTSE-indeksen i London hadde falt 2,82 prosent, mens CAC40-indeksen var ned 3,29 prosent.

Samtidig var oljeprisen på vei opp igjen mandag. Forrige uke falt prisen med over sju dollar. Mandag ble Brent 1. posisjon solgt for 25,56 dollar fatet. Det er 81 cent høyere enn fredag.

(NTB)