Krigen om bevisene

Kampen står nå om bevisene etter at Russlands president, Vladimir Putin, i går åpnet for å støtte en FN-aksjon mot Syria hvis det bevises at regjeringsstyrkene sto bak angrepet.

KALDT : Presidentene Barack Obama  og Vladimir Putin fra deres siste møte i Belfast i juni. Idag møtes de i St.Petersburg. (AP Photo/Evan Vucci, File) Scanpix
KALDT : Presidentene Barack Obama og Vladimir Putin fra deres siste møte i Belfast i juni. Idag møtes de i St.Petersburg. (AP Photo/Evan Vucci, File) Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Men det er grunn til å tro at Putin og de vestlige lederne som i dag er samlet i St. Petersburg vil vurdere verdien av bevisene ulikt.

Russland kan delta i krig - Hvis det er bevis for at kjemiske våpen ble brukt av de regulære styrkene, så må bevisene legges fram for FNs sikkerhetsråd, og de må være overbevisende, sier Putin. På direkte spørsmål utelukker ikke Putin at Russland kan delta i en militær aksjon mot Syria.

Putin er i dag og i morgen vertskap for G-20 landene, der lederne for de 20 største økonomiene i verden møtes i den russiske presidentens hjemby St. Petersburg. Det er ventet at USAs president Barack Obama, Storbritannias statsminister David Cameron, og Frankrikes president Francois Hollande, vil gjøre alt de kan for å overbevise verden om at Syrias president Bashar al-Assads regjeringssturker sto bak et angrep i Damaskus med kjemiske våpen 21. august der et sted mellom 300 og 1 300 mennesker døde.

Det alvorlige temaet, og den i utgangspunktet sterke uenigheten, står i sterk kontrast til vakre St. Petersburg, som er pyntet for den media-jippoen et slikt toppmøte er, og som viser seg fram i vakker høst-skrud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer