Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krigen om Fornebu er i gang

Næringsminister Lars Sponheim beskylder Fred. Olsen, Jens Ulltveit-Moe og flere andre næringslivstopper for å feilinformere Stortinget om regjeringens politikk på Fornebu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sponheim mener de ikke kan ha visst hva de undertegnet da de signerte IT-Fornebus lobbybrev til Stortinget:

- At så mange framtredende samfunnstopper kan undertegne et brev med så mange mangler og direkte feil, får en til å tro at de ikke er nok informert om saken. Jeg er usikker på om de visste hva som sto i stortingsmeldingen, og det måtte vi gjøre noe med. IT-Fornebu sendte en kopi av brevet sitt til oss, derfor tillater vi oss å sende et svar tilbake, sier Sponheim.

Kritiserer regjeringen

I sitt brev til Stortingets næringskomité kommenterer IT-Fornebu regjeringens forslag til etablering av et IT-senter på Fornebu.
Forslaget ble lagt fram for Stortinget i fjor.

IT-Fornebu, som har jobbet hardt for å få kjøpe eiendommene på Fornebu, forklarer i brevet hvorfor deres planer ikke er forenelig med sentrumsregjeringens politikk.

Skipsreder Fred. Olsen, en av ildsjelene bak prosjektet IT-Fornebu, har undertegnet brevet. Det har også Jens Ulltveit-Moe, Mikael Tetzschner fra Handelshøyskolen BI, Torolf Ådnesen i Det Norske Veritas, Christoffer Christensen-Røed fra Den Norske Bank og Jan Balstad fra LO.

Måtte rette opp

Regjeringen blir blant annet kritisert for ikke å legge forholdene til rette for et fullverdig kunnskapssenter på Fornebu.

Dette hevder næringsminister Lars Sponheim er helt galt, og har sendt brev tilbake til IT-Fornebu, med kopi til komiteen og alle som har undertegnet.
- Vi har stor respekt for IT-Fornebus visjoner. På mange områder er vi helt på linje med dem. Likevel så vi det som nødvendig å rette opp en rekke feil angående regjeringens politikk og planer for Fornebu-området. De kommer med påstander som ikke er i samsvar med stortingsmelding nr 13. som nå skal behandles, forklarer Sponheim til Dagbladet.

Avgjørende runde

Siden flyplassen ble nedlagt 8. oktober, har tomtene på Fornebu stått ubenyttet i påvente av både reguleringsplan for området og føringer fra Stortinget om hva næringsområdene skal brukes til. Det er kommet utallige forslag om mulige bruksmåter; småflyplass, travbane, idrettsarena, kontainerhavn og IT- og kunnskapssenter.

Både regjeringen og flertallet på Stortinget ønsker et IT- og kunnskapssenter i en eller annen form.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media