Krigen om framtida

Ustabilitet i verden skyldes overbefolkning, ikke klima.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva kommer til å forårsake ustabilitet og anarki i verdens dystre fremtid? Hvis vi skal tro Al Gore og hans disipler, er det klimaendringer som er den overhengende faren for oss alle. Flere orkaner, spredning av sykdom, smeltende isbreer, hetebølger, tørke, skogbrann, utdøende arter, og til slutt svelger havet oss alle ved å stige syv meter.

Og nå skriver Michael Mayer i Dagbladet at alt dette vil forårsake kriger mellom de vanskeligstilte her i verden, som vil naturligvis få USA inn på banen. Som drivhuseffekten, så er dette budskapet hovedsaklig damp.

Det er ingen tvil om at det kommer til å være mer ustabilitet og krig i ustabilitetsbuen som strekker fra Afrika til Sør-Asia i fremtiden – men vil det være på grunn av klimaendringer? Er det noe annet enn temperaturen som har endret seg over det siste århundret? I 1900 var det færre enn to milliarder mennesker her i verden. Idag er det nesten syv milliarder som prøver å overleve på det jorden har å tilby oss. Det er enkelt å skjønne at å tredoble populasjonen i et område vil ha uendelig mye mer å si enn å øke temperaturen en grad eller to. Bare spør en småbarnsfamilie. Eller Afrika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer