Krigens barn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Norge og Algerie er blitt enige om et hjelpeprogram for skadde og traumatiserte barn i Algerie. Barn som har sett familiemedlemmer bli drept og massakrert, eller på annen måte opplevd krigens grusomheter, skal få hjelp til å bearbeide opplevelsene. Utenriksminister Knut Vollebæk har tatt intiatiativet til samarbeidet med Algerie om et slikt hjelpeprogram, og fortjener all ære for det.
  • Men når Utenriksdepartementet har kunnskapen om og erkjennelsen av at barn med traumatiske krigsopplevelser trenger hjelp, hvorfor finnes det da ikke et tilsvarende program overfor flyktningbarn som kommer fra krigsområder til Norge? Byråd i Oslo Grete Horntvedt har satt et arbeid for å registrere de krigsskadde barna som går i Oslo-skolen. Det er en skam at disse barna tilbringer sine første måneder og år i Norge i statlige flyktningmottak, uten at de her får hjelp til å bearbeide sine opplevelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer