Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krigens brutale ansikt

Her surres en av Saddam Husseins krigsfanger i eksplosiver. Sekunder senere er han død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyrået Reuters fikk tak i en oppsiktsvekkende film i Irak torsdag. Filmopptakene viser grusomme henrettelser av fanger i den irakiske ørkenen.

Opptakene er fra 1985 og krigen mellom Iran og Irak. Tre uidentifiserte menn er dømt for å ha utført et bombeangrep som drepte småbarn i Bagdad. De tre føres bort av irakiske militære et eller annet sted i ørkenen.

Så leser en av offiserene opp dødsdommen. Forsamlingen av militære applauderer etter at opplesningen er ferdig og offiseren har fortalt fangene hvem som har undertegnet papirene; Saddam Hussein.

Så surres fangene med sprengstoff. En etter en får de bind for øynene og pakkes inn i eksplosiver. Så dras de bort til en grøft mens offiserene kobler ledningene til et bilbatteri. Så sprenges de i lufta. En etter en.

- Dere kommer til å drepe meg selv om jeg tilstår, roper en av mennene til offiserene ifølge VG. Sekunder senere settes dødsdommen i kraft.

Ifølge Reuters er filmen et bevis på hvor grusomt Saddam Hussein behandlet sine fiender.

APPLAUS: De irakiske offiserene applauderer dødsdommen som er undertegnet av Saddam Hussein.
SURRES I EKSPLOSIVER: Henrettelse nummer to forberedes. Fangen surres inn i ekskplosiver av menn i irakiske uniformer.
VENTER PÅ DØDEN: Den uidentifiserte mannen sitter og venter på døden med bind for øynene. Ved siden av ligger det første offeret.
FULLBYRDELSEN: En etter en blir fangene sprengt i lufta.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media