Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krigens første skudd er avfyrt

Et kuwaitisk krigsskip åpnet ild mot 25 irakiske mineleggere i dag. Det er den første militære konfrontasjonen etter at Bush ga Saddam 48 timer på å forlate landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et kuwaitisk marinefartøy skjøt mot en flåte på 25 irakiske mineleggere på elva Khawr al-Zubayr da de ikke svarte på anropene fra kuwaiterne, skriver den seriøse britiske avisa The Times. Det har ikke kommet meldinger som tyder på at de irakiske fartøyene la ut miner, men britiske mineryddere har søkt i farvannet i hele dag.

Ifølge avisa skal nervene i farvannene være i helspenn akkurat nå. Rykter skal ha det til at flere av de irakiske marinefartøyene planlegger selvmordsangrep på amerikanske og britiske fartøy, og at irakerne legger ut store mengder miner i elveløpene inn i landet.

Et britisk skip skal ha følt seg truet av en irakisk lastebåt i går kveld mens marinefartøyet lå for anker i den nordre delen av Gulfen. Lastebåten var bare 600 meter unna britene da de åpnet ild med to maskingevær for å holde fartøyet på avstand.

Ifølge avisa beveget ikke den irakiske båten seg før den ble tvunget vekk av det amerikanske krigsskipet USS Ardent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling