KRIGEN I UKRAINA

Oppdatert: 13.05.2022

3523

Sivile drept

172

døde barn

Person drept i Ukraina-krigen

Anastasija Stoluk (10)

Tiåringen Anastasija, også kjent som Nastja, ble drept i landsbyen Sjybene 28. februar. Ifølge mora, Vera Dmytrenko, skal fulle russiske soldater ha skutt mot en ukrainsk ungdom da han skjøt med en pistol i lufta. Så skal de ha begynt å skyte mot Anastasijas hus. - Hun var der med sin onkel, og hun døde umiddelbart. Onkelen ble fraktet til sykehus, og vi har fortsatt ikke noe informasjon om ham, sier Dmytrenko til The Times.

Person drept i Ukraina-krigen

Sasja Zdanovytsj (4)

10. mars flyktet fireåringen sammen med bestemora og fire andre fra en forstad nær Kyiv med båt. Båten skal ha kantret underveis, og han var savnet i nesten én måned, skriver The Times. Bestemora ble funnet død tidligere i mars. Onsdag 6. april skrev mora hans, Anna Jakhno, på Instagram at Sasha er funnet død. - Sasjenka, vår lille engel, er i himmelen. I dag har sjelen hans funnet fred, skrev Jakhno.

Person drept i Ukraina-krigen

Veronika Kovalenko (12)

Veronikas mor Viktoria og stefaren Petro hadde bestemt seg for å flykte fra Tsjernihiv til Nord-Ukraina. De kjørte, men da de kom til Yahidne blokket steiner veien. Petro stoppet og gikk for å fjerne steinene. Like etter ble bilen beskutt, skriver BBC. - Veronika startet å skrike, hendene hennes ristet, så jeg prøvde å roe henne. Hun gikk ut av bilen og jeg fulgte etter. Da jeg kom ut så jeg henne falle, sier Viktoria til BBC. Bilen hadde blitt truffet av en russisk granat, og begynte å brenne. Stefaren Petro døde også i angrepet.

Person drept i Ukraina-krigen

Polina (10), Semjon (5), Anton Kudrin, Svetlana Zapadynska

- Navnet hennes var Polina. Hun gikk i fjerde klasse i Kyiv, skrev Kyivs varaordfører Volodymyr Bondarenko på Facebook 26. februar. Russere skal ha skutt mot familiens bil i Kyiv, ifølge Independent. Polina ble drept sammen med foreldrene Anton Kudrin og Svetlana Zapadynska. Broren hennes Semyon (5) ble først kritisk skadd i angrepet, men i starten av mars ble det kjent at han også døde av angrepet.

Person drept i Ukraina-krigen

Alisa Hlans (7)

Sjuåringen var en av seks mennesker som ble drept da en barnehage i den lille byen Okhtyrka i ble truffet av russisk artilleri 25. februar. Hun ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde. Hun døde lørdag 26. februar, skriver BBC. Bildet av Hlans er delt på Facebook-profilen til Ukrainas førstedame Olena Zelenska.

Person drept i Ukraina-krigen

Kateryna Djatsjenko (11)

11-åringen var turner, og ble drept i Mariupol 23. mars. Hun skal ha mistet livet da en bombet bygning kollapset. I et brev rettet mot russiske mødre, skrevet av Ukrainas førstedame Olena Zelenska og publisert av Daily Mail, skriver hun: – Minst 38 barn var drept da jeg først snakket om det. Når jeg sitter her og skriver har jeg et bilde av Kateryna foran meg. Huset hennes kollapset under bombeangrep, noe som gjorde henne til det 135. barnet drept. Hva føler dere når deres sønner slakter våre barn?

Person drept i Ukraina-krigen

Kiril (18 måneder)

4. mars ble 18 måneder gamle Kiril hastet inn på et sykehus i Mariupol, etter å ha blitt skadd i et russisk granatangrep. De rystende bildene fra nyhetsbyrået AP på innsida av sykehuset i Mariupol sjokkerte verden. En av legene ga følgende beskjed til journalistene som var der og filmet: – Vis dette til Putin. En rekke sykepleiere og leger forsøkte å redde livet til den lille gutten, men lyktes ikke. 18 måneder gamle Kiril er blant krigens yngste ofre.

Person drept i Ukraina-krigen

Irina Fedko, Sofia Fedko (6), Ivan Fedko (6 uker), Oleg Fedko, Anna Fedko

Familien på fem ble drept på krigens første dag da de forsøkte å flykte i biler fra Kherson. Politimannen Oleg mistet både kona, de to barna og foreldrene i angrepet, skriver The Guardian. Olegs bror Denis, som fulgte familiens flukt over telefon, sier til BBC at han plutselig hørte mora rope: -Det er et barn. Hvordan kan du gjøre det? Han forteller at han hørte barna gråte og de voksne skrike. Deretter skal den ene av familiens fluktbiler ha blitt nærmest skutt i stykker av russiske styrker.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer