Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krigens profitører

Det er blitt mote med kortstokker. Felles for dem er at de er nådeløse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Pentagon delte ut sin kortstokk over ettersøkte irakere var det klart for Svarte-Per fra virkeligheten.

Ideen var så god, og sannsynligvis så innbringende, at andre grupper og organisasjoner ikke kunne slippe den. Det erkekonservative nettstedet Newsmax ga ut sin kortstokk over «Saddams slue brigade», med bilder og sitater fra høyt profilerte motstandere av krigen i Irak. Den ble også en bestselger, skal vi tro nettstedets egen omtale av kortstokken.

Nå har flere hengt seg på spillegalskapen.

Greenpeace har laget en kortstokk av personer med tilgang på atomvåpen, og som kan tenke seg å bruke dem.

Kortstokken «Nuclear evil-doers» skal allerede være utsolgt hos Greenpeace, og de er i gang med å trykke et nytt opplag.

Blant personene som får kortet sitt påskrevet er selvfølgelig USAs president George W. Bush som ifølge Greenpeace har kontroll over rundt 10 600 atomvåpen.

Pakistans president, Pervez Musharraf, med rundt 50 atomvåpen i sitt arsenal, er også med i kortstokken.

Men den mest nådeløse av de nye kortstokkene er gitt ut av den venstreorienterte gruppa The Ruckus Society. De har gitt ut en kortstokk over Irak-krigens profitører.

Verdens Handelsorganisasjon, Verdensbanken, Goldman Sachs, og andre selskaper blir nådeløst kritisert for å profitere på gjenoppbyggingen av Irak. Organisasjonen setter det i sammenheng med den politiske sponsingen i USA.

Henry Kissinger kalles ondskapens arkitekt og beskyldes for alvorlige krigsforbrytelser. I tillegg hører USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld og John Ashcroft med i stokken.

Si din mening: Hva bør bli neste tema for kortprodusentene?

PROFITØR: Henry Kissinger tjener på krigen i Irak mener The Ruckus Society.
SLEMME MENN OG LAND: Greenpeace har laget sin egen versjon av kortstokken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media