Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kriger i byen

UCK-geriljaen har flyttet krigen fra landsbygda og inn i byområder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldsomme kamper raste i går i og rundt byen Orahovac i Kosovo. Trefningene skal være de mest intense på fem måneder.

Samtidig hevdet serbisk fjernsyn i går kveld at 300 albanske regjeringssoldater allerede kjemper i Kosovo. Er dette tilfelle, har en full krig mellom Jugoslavia og Albania rykket ubehagelig nær. Et skrekkscenario er at Kosovo-kampene skal spre seg og utløse en regional konflikt.

Orahovac ligger fem mil sørvest for provinshovedstaden Pristina. Helgas angrep innvarsler en ny strategi fra UCK-geriljaen fordi de forsøker å ta et større bysentrum ved å kjempe fra hus til hus.

- Vi har tatt skritt for å flytte krigen fra landlige områder til urbane strøk. Dette er begynnelsen på en type krig som vil ende opp i Pristina, sier en lokal UCK-kommandant til nyhetsbyrået AP.

De aller fleste av Orahovacs 20000 innbyggere har flyktet på grunn av kamphandlingene. Begge de stridende partene hevdet i går kveld at de hadde kontroll over byen.

Serbiske hæravdelinger med tunge våpen, panser og infanteri er sendt for å hjelpe de paramilitære polititroppene som kjemper mot geriljaen. Albanerne anklager Jugoslavia for grensekrenkelser, ved at serbiske granater lørdag skal ha landet på albansk territorium. I Beograd anklager man Albania for å støtte geriljaen.

Se kommentar side 2

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!