Kriger i byen

UCK-geriljaen har flyttet krigen fra landsbygda og inn i byområder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Voldsomme kamper raste i går i og rundt byen Orahovac i Kosovo. Trefningene skal være de mest intense på fem måneder.

Samtidig hevdet serbisk fjernsyn i går kveld at 300 albanske regjeringssoldater allerede kjemper i Kosovo. Er dette tilfelle, har en full krig mellom Jugoslavia og Albania rykket ubehagelig nær. Et skrekkscenario er at Kosovo-kampene skal spre seg og utløse en regional konflikt.

Orahovac ligger fem mil sørvest for provinshovedstaden Pristina. Helgas angrep innvarsler en ny strategi fra UCK-geriljaen fordi de forsøker å ta et større bysentrum ved å kjempe fra hus til hus.

- Vi har tatt skritt for å flytte krigen fra landlige områder til urbane strøk. Dette er begynnelsen på en type krig som vil ende opp i Pristina, sier en lokal UCK-kommandant til nyhetsbyrået AP.

De aller fleste av Orahovacs 20000 innbyggere har flyktet på grunn av kamphandlingene. Begge de stridende partene hevdet i går kveld at de hadde kontroll over byen.

Serbiske hæravdelinger med tunge våpen, panser og infanteri er sendt for å hjelpe de paramilitære polititroppene som kjemper mot geriljaen. Albanerne anklager Jugoslavia for grensekrenkelser, ved at serbiske granater lørdag skal ha landet på albansk territorium. I Beograd anklager man Albania for å støtte geriljaen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer