Kriger inne i Gaza by

Første gang israelske styrker er inne i byen. Soldatene går fra hus til hus på jakt etter Hamas.

RYKKER NÆRMERE: Røyksøylene viser at krigen nå har kommet inn i selve Gaza by. Israelske styrker er inne i byen for første gang siden offensiven startet og jakter på Hamas-militsen. Foto: Mahmud Hams/Scanpix/AFP
RYKKER NÆRMERE: Røyksøylene viser at krigen nå har kommet inn i selve Gaza by. Israelske styrker er inne i byen for første gang siden offensiven startet og jakter på Hamas-militsen. Foto: Mahmud Hams/Scanpix/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Israelske styrker har i kveld angrepet områder inne i Gaza by, for første gang siden offensiven startet.

Øyenvitner forteller om kraftige eksplosjoner og voldsomme skuddvekslinger i Shejaiya-området øst i byen. Også kamphelikoptre ble sett i området. Israelske militærkilder bekreftet mandag kveld at israelske soldater er involvert i harde sammenstøt i området, melder AFP. Ifølge avisa the Guardian er minst ti barn drept i kampene. Israelske soldater går fra hus til hus på jakt etter militsmenn fra Hamas.

Raketter mot stridsvognerTv-kanalen Al-Jazeera viser direktesendte bilder av eksplosjoner og skyting der soldatene rykker framover. Journalistene rapporterer om skyting fra soldatene og luftangrep, melder den israelske avisa Haaretz. Øyenvitner forteller om harde kamper mellom soldatene og militsmennene inne i byen.

Medlemmer av Hamas har avfyrt raketter mot sju israelske stridsvogner i området, kommer det fram av en uttalelse fra Hamas. Den ytterliggående gruppa Islamsk hellig krig opplyser samtidig at flere av dens medlemmer er drept i kampene, melder NTB. Det fryktes at tallet på drepte kan stige betraktelig når kampene på Gazastripen flyttes inn i den tett befolkede storbyen. Flere enn 500 dreptFør meldingene om kampene inne i Gaza by kom mandag kveld, var det rapportert at minst 50 palestinere var drept i ulike angrep tidligere på dagen. I alt 555 palestinere er drept og 2.700 såret siden Israel satte i gang aksjonene mot Gazastripen for halvannen uke siden, ifølge Muawiya Hassanein, som er leder for redningstjenesten på Gazastripen.Fem israelere har mistet livet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer