Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kriger ved Josefs grav

I går ble 11 palestinere skutt og drept i sammenstøt med israelske soldater både i Gaza og på Vestbredden. De hardeste kampene pågikk ved Josefs grav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et sammenstøt var en ti år gammel gutt blant fem som ble drept da israelske soldater åpnet ild mot steinkastende ungdommer.

Til sammen er nå 20 mennesker drept og mer enn 700 såret i løpet av de tre dagene opptøyene har vart.

På Josefs grav

De hardeste kampene pågikk ved Josefs grav i Nablus, en israelsk enklave som er mindre enn et kvartal i utstrekning. Jødene mener at Bibelens Josef er gravlagt her.

- Dette er en hellig kamp, sa Mahmod Jamal, en av palestinerne som ble såret da en gruppe palestinere forsøkte å slå ned porten til Josefs grav i enklaven som israelerne har beholdt kontrollen over etter at de trakk troppene tilbake fra byen i 1995. Både på Gaza-stripen og Vestbredden brukte israelerne antitankraketter, kastet granater, og skjøt fra helikoptre.

Våpenhvile

Palestinske myndigheter erklærte i går at de har akseptert et israelsk tilbud om våpenhvile, på visse betingelser. - Vi aksepterer et israelsk forslag om våpenhvile på betingelsen av at israelske myndigheter trekker tilbake soldatene og at en granskingskommisjon blir satt opp for å undersøke fredagens drap på al-Aqsa-området, sa en nær medarbeider til Yasser Arafat, Nabil Abu Rudeina. Han sa at israelske myndigheter hadde foreslått en våpenhvile fra klokka åtte i går.

TRAPPER OPP: Palestinere kastet stein på israelske soldater i Gaza i går. Israelske soldater skjøt og drepte 11 palestinere. Fredsforhandlerne finner ingen løsning som kan stanse volden som ble kraftig trappet opp i helga.