Kriger videre i Liberia

Opprørerne fortsatte i natt angrepene etter at president Charles Taylor avslo tilbudet om våpenhvile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Taylors svar på tirsdagens tilbud om våpenhvile var et krav om at opprørerne måtte trekke seg tilbake fra sine stillinger.

Dette fikk opprørsgruppen LURD til å moderere sitt tilbud, ved å slå fast at en våpenhvile først vil tre i kraft når regjeringsstyrkene lar våpnene hvile.

- Vår våpenhvile vil først tre i kraft når Taylor innstiller sine angrep mot oss, sa LURDs leder Sekou Damate Conneh tirsdag kveld.

FNs generalsekretær Kofi Annan ba tirsdag Sikkerhetsrådet straks om å sende en fredsstyrke bestående av soldater fra Nigeria til Liberia, og åpne for bruk av utstyr fra FN-styrken i nabolandet Sierra Leone.

- Jeg er dypt bekymret over den dramatiske forverringen av situasjonen på bakken, som følge av kampene som blusset opp igjen 18. juli. Det er derfor absolutt vesentlig å få fart på utplasseringen av en slik styrke, het det i et brev fra Annan til Sikkerhetsrådet.

Nigeria har lovet å bidra med 1.500 soldater til en fredsstyrke i Liberia, og president Olusegun Obasanjo gjentok tilbud da han tirsdag besøkte statsminister Tony Blair i London.

Andre må imidlertid ta regningen for operasjonen, og Obasanjo er ikke fornøyd med tilsagnet om drøyt 80 millioner kroner USA til nå har gitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer