- Krigføringen i Afghanistan er meningsløs

Sier tidligere sjef for britiske spesialstyrkene i landet.

SPESIALSTYRKER: Her er mannskaper fra britiske SAS på oppdrag i Afghanistan. Den tidligere sjefen for spesialstyrken i landet har nå latt seg intervjue for første gang siden han sa opp jobben i protest  i november i fjor. Foto: AP Photo/Jerome Delay/SCANPIX
SPESIALSTYRKER: Her er mannskaper fra britiske SAS på oppdrag i Afghanistan. Den tidligere sjefen for spesialstyrken i landet har nå latt seg intervjue for første gang siden han sa opp jobben i protest i november i fjor. Foto: AP Photo/Jerome Delay/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er håpløst å tro at vi kan holde stand mot Taliban eller ha noen innflytelse i Afghanistan, sier den tidligere sjefen for de britiske spesialstyrkene i landet.

- Operasjonene som vi utfører, er helt meningsløse, sier major Sebastian Morley i et intervju med the Daily Telegraph lørdag.

Det er det første intervjuet den tidligere sjefen for spesialstyrkene gir siden han trakk seg fra stillingen i november i fjor.

- Vi har kontroll over ørsmå områder i Helmand, og vi lurer oss selv om vi tror at vi har noen innflytelse utenfor basene våre.

- Vi drar ut på operasjoner, havner i slagsmål med Taliban og drar så tilbake til basen for å drikke te. Vi holder ikke stand. Taliban vet hvor vi er. De vet utmerket godt når vi returnerer til basen, fortsetter majoren.

Morley sa opp i protest fordi han mener at soldatene i Afghanistan er altfor dårlig utstyrt. Han mener Afghanistan nå er som starten av Vietnam-krigen.

Det britiske forsvarsdepartementet sier seg helt uenig.

- Sikkerhetsutfordringene er håndterlige for de styrkene som er der, og det er optimisme og håp som dominerer stemningen blant lokalbefolkningen, sier en ikke navngitt tjenestemann fra departementet som svar på Morleys uttalelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer