Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krigsargument svinner hen

USA har ikke funnet de annonserte masseødeleggelsesvåpnene i Irak, og viseforsvarsminister og «hauk» Paul Wolfowitz åpner nå for at det var flere årsaker til invasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs beslutning om å legge mest vekt på trusselen fra Iraks påståtte masseødeleggelsesvåpen ble tatt av «byråkratiske» grunner for å rettferdiggjøre krigen. Det sier viseforsvarsminister Paul Wolfowitz, som blir sett på som en av «haukene» i Bush-administrasjonen.

President Saddam Husseins beholdning av kjemiske-, biologiske, og muligens kjernefysiske våpen var kun en av flere årsaker bak beslutningen om å gå til krig, ifølge Wolfowitz.

- Av byråkratiske grunner bestemte vi oss for ett område, masseødeleggelsesvåpen, fordi det var det vi ble enige om, sier viseforsvarsministeren til magasinet Vanity Fair.

Ingen masseødeleggelsesvåpen er funnet i Irak siden den amerikansk-britiske invasjonen av landet i mars.

Wolfowitz sier til magasinet at en annen grunn til å gå til krig som «nesten ikke er nevnt, men som er svært viktig», er at med Saddam Hussein borte ville USA kunne fjerne sine styrker fra Saudi-Arabia.

- Det å lette Saudi-Arabia for den byrden vil i seg selv åpen døren for et mer fredelig Midtøsten, sier Wolfowitz til Vanity Fair.

(NTB-Reuters)

<B>UTVIDER GRUNNLAGET: </B>Hauken Paul Wolfowitz medgir at de påståtte masseødeleggelsesvåpnene i Irak av strategiske årsaker ble valgt som hovedgrunn for invasjon.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media