Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krigsbegeistring i USA

Amerikanerne jubler over krigen mot Taliban og bin Laden. Tre av fire vil sikte våpenene mot Irak i neste omgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk advokatrefs av USAs militærdomstoler

Da det tilsynelatende buttet litt imot for de amerikanske operasjonene i Afghanistan, var 79 prosent av amerikanerne fornøyd med den militære innsatsen. Nå er tallet oppe i 93 prosent, viser dagens meningsmåling i Washington Post.

Hele 91 prosent støtter bruk av amerikanske bakkestyrker. til sammnlikning aksepterte bare halvparten av amerikanerne innsats på bakken under krigen i Bosnia i 98(53 %) og aksjonen for å avsette militærregimet i Haiti (54%) fire år tidligere.

Krigslykken bidrar sikkert også til et ønske om å utvide krigen til andre regimer som støtter terrorisme. Tre av fire amerikanere vil sende styrker til Golfen for å fjerne diktatoren Saddam Hussein.

Tysklands forbundskansler Gerhard Schröder advarte i går USA mot å utvide terrorkrigen til Midtøsten.

President George W. Bush scorer fortsatt kjempehøyt på popularitetsmålingen. 87 prosent liker jobben han gjør.

Men det vidtgående fullmaktene presidenten har skaffet seg til å stille terrormistenkte for krigsrett, har klart lavere oppslutning.

Seks av ti amerikanere støtter krigstribunalene. Like mange mener Bush gjør nok for å opprettholde terrormistenktes juridiske rettigheter.

[email protected]

PATRIOT:Overarmen til en amerikansk kvinne. Hun har tatovert en jumbojet over flagget til minne om terrorofrene.Foto:SCANPIX/REUTERS
Hele Norges coronakart